Antropologjia

Çfarë është, ça do të thotë Antropologjia? Kuptimi dhe përkufizimi i fjalës Antropologjia?

Kërko Antropologjia të përkthyer te
• fjalori italisht shqip Antropologjia ne italisht
• fjalori gjermanisht shqip Antropologjia ne gjermanisht
• fjalori anglisht shqip Antropologjia ne anglisht
• fjalori frengjisht shqip Antropologjia ne frengjisht

• fjalori greqisht shqip Antropologjia ne greqisht
• fjalori suedisht shqip Antropologjia ne suedisht
• fjalori turqisht shqip Antropologjia ne turqishtCito
Lidhje - URL/LINK: http://fjalor.shqipopedia.org/antropologjia
"Antropologjia," te Fjalor Shqip Shqip
______________________________________
Shqipopedia (c)
2013 - 2016

Antropologjia
200x200xantropologjia-e1386605994566.jpg.pagespeed.ic.XrzgMnj0fQ[1]

(nga greqishtja Ανθρωπολογία, [άνθρωπος anthropos, njeri] dhe [λόγος lοgos, shkencë]) është shkenca që studjon kulturat njerëzore. Si burime informacioni të saj janë studimi i shoqërive njerëzore dhe ndryshimet që kanë midis tyre. Antropologët duke hulumtuar fazmën e sjelljes dhe aktiviteteve njerëzore, përpiqen të arrijnë përcaktimin e fenomeneve sociale dhe kulturore. Shkenca e antropologjisë ndahet në fusha kryesore , antropologjia fizike dhe antropologjia shoqërore. Këto janë dy shkenca të pavarura nga njëra tjetra fizikja merret me anën biologjike të jetës njerëzore dhe hyn në shkencat natyrore kurse shoqërorjq merret me zhvillimin e shoqërive njerëzore dhe bën pjesë në shkencat shoqërore.

Çfarë është, ça do të thotë Antropologjia? Kuptimi dhe përkufizimi i fjalës Antropologjia?

Kërko Antropologjia të përkthyer te
• fjalori italisht shqip Antropologjia ne italisht
• fjalori gjermanisht shqip Antropologjia ne gjermanisht
• fjalori anglisht shqip Antropologjia ne anglisht
• fjalori frengjisht shqip Antropologjia ne frengjisht

• fjalori greqisht shqip Antropologjia ne greqisht
• fjalori suedisht shqip Antropologjia ne suedisht
• fjalori turqisht shqip Antropologjia ne turqishtCito
Lidhje - URL/LINK: http://fjalor.shqipopedia.org/antropologjia
"Antropologjia," te Fjalor Shqip Shqip
______________________________________
Shqipopedia (c)
2013 - 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *