djalë

Çfarë është, ça do të thotë djalë? Kuptimi dhe përkufizimi i fjalës djalë?

Kërko djalë të përkthyer te
• fjalori italisht shqip djalë ne italisht
• fjalori gjermanisht shqip djalë ne gjermanisht
• fjalori anglisht shqip djalë ne anglisht
• fjalori frengjisht shqip djalë ne frengjisht

• fjalori greqisht shqip djalë ne greqisht
• fjalori suedisht shqip djalë ne suedisht
• fjalori turqisht shqip djalë ne turqishtCito
Lidhje - URL/LINK: http://fjalor.shqipopedia.org/djale
"djalë," te Fjalor Shqip Shqip
______________________________________
Shqipopedia (c)
2013 - 2016


djalë

(emër gjinia mashkullore)

Përkufizimi:

Fëmijë mashkull deri në moshën e pjekurisë; njeri i seksit mashkullor në moshë të re e i pamartuar.

Fraza dhe shprehje:

 

Etimologia:

Nga nga shqipja e lashtë nga fjala dela.

LAKIMI
Trajta e pashquar Trajta e shquar
Numri njëjës Numri shumës Numri njëjës Numri shumës
Emërore djalë djem djali djemtë
Gjinore
i/e/të/së
djali djemve idjalit djemve
Dhanore djali djemve djalit djemve
Kallëzore djalë djem djalin djemtë
Rrjedhore djali djem djalit djemve
LAKIMI
Trajta e pashquar e shquar
Numri: njëjës shumës njëjës shumës
Emërore djalë djem djali djemtë
Gjinore
i/e/të/së
djali djemve idjalit djemve
Dhanore djali djemve djalit djemve
Kallëzore djalë djem djalin djemtë
Rrjedhore djali djem djalit djemve
Çfarë është, ça do të thotë djalë? Kuptimi dhe përkufizimi i fjalës djalë?

Kërko djalë të përkthyer te
• fjalori italisht shqip djalë ne italisht
• fjalori gjermanisht shqip djalë ne gjermanisht
• fjalori anglisht shqip djalë ne anglisht
• fjalori frengjisht shqip djalë ne frengjisht

• fjalori greqisht shqip djalë ne greqisht
• fjalori suedisht shqip djalë ne suedisht
• fjalori turqisht shqip djalë ne turqishtCito
Lidhje - URL/LINK: http://fjalor.shqipopedia.org/djale
"djalë," te Fjalor Shqip Shqip
______________________________________
Shqipopedia (c)
2013 - 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *